סוגי סוכר – מה ההבדלים?
סוכר הוא פחמימה מתוקה, גבישית. זה מקור טוב לאנרגיה, אבל זה יכול גם להוביל לעששת, השמנת יתר וסוכרת.
ישנם שני סוגי סוכר: סוכר טבעי או תוספת סוכר. סוכר מוסף הוא כל סוג של סוכר שהתווסף למזון או למשקה במהלך ההכנה. סוכרים טבעיים הם הסוכרים המופיעים באופן טבעי בפירות, ירקות ומוצרי חלב.
ההבדל בין שני סוגי הסוכר הוא שסוכרים מוספים אינם מספקים ערך תזונתי לגוף וסוכרים טבעיים מספקים ויטמינים ומינרלים.
סוכרים טבעיים נמצאים בפירות, ירקות ומוצרי חלב בעוד שסוכרים מוספים נמצאים במזונות כמו עוגות, ביסקוויטים וקינוחים וכן משקאות כמו משקאות קלים, מיץ פירות ומשקאות תוססים.
סוכר הוא פחמימה שניתן למצוא במזונות מעובדים רבים. ישנם שני סוגים של סוכר: סוכרוז ופרוקטוז. סוכרוז הוא דו סוכר המורכב מגלוקוז ופרוקטוז. פרוקטוז הוא חד סוכר שלא ניתן לפרק על ידי גוף האדם, ולכן הוא אינו עובר חילוף חומרים בקלות כמו סוכרוז.
בעבר, הסוכר שימש כמקור אנרגיה לשרירים שלנו כשהם זקוקים לדלק. כיום, זה הפך להיות יותר תוסף לפריטי מזון כדי לגרום להם לטעום טוב יותר. על מנת להבין את ההבדל בין סוכרוז לפרוקטוז, עלינו להסתכל במה הם נמצאים וכיצד הם משפיעים בצורה שונה על גופנו.
הסכנות של סוכר והיתרונות של הפחתת הצריכה שלך
סוכר הוא אחד החומרים הנפוצים והממכרים בעולם. ניתן למצוא אותו בסוגים רבים ושונים של מזון, אך הוא נמצא בעיקר במשקאות ממותקים, קינוחים ופינוקים מתוקים. האמריקאי הממוצע צורך כ-22 כפיות סוכר ביום (שזה הרבה!), מה שאומר שהוא צורך יותר סוכר ממה שאפילו ארגון הבריאות העולמי ממליץ.
הסכנות שבסוכר אינן קשורות רק לעלייה במשקל ולבעיות שיניים. היו קשרים בין צריכת סוכר וסוכרת, מחלות לב, סרטן ומחלות אחרות.
הפחתת צריכת הסוכר יכולה לעזור לך להימנע מכל הסיכונים הבריאותיים הללו!
סוכר הוא סוג של פחמימה שנמצאת במזונות ומשקאות רבים. סוכר יכול להיות מסווג כפשוט או מורכב.
סוכר ניתן למצוא במזונות ומשקאות רבים. זהו סוג של פחמימה שהגוף מפרק לגלוקוז, שיכול לשמש כמקור אנרגיה. ישנם שני סוגי סוכר: פשוט ומורכב. סוכרים פשוטים מתפרקים במהירות, בעוד שלסוכרים מורכבים לוקח יותר זמן להתפרק, מה שמוביל לעלייה איטית יותר ברמות הסוכר בדם.
לעוד פרטים מורחבים בתחום של https://livesport.org.il/ מומלץ לבקר ב- livesport.org.il
הרבה אנשים נהנים לאכול ממתקים אחרי הארוחה כי זה גורם להם להרגיש סיפוק זמן מה לאחר אכילתם; הסיבה לכך היא שהטעם המתוק מרמה את הגוף לחשוב שיש לו מספיק אוכל לעת עתה. עם זאת, תחושת הסיפוק הזו לא נמשכת זמן רב ובקרוב תחזרו להיות רעבים ותשקוע בעוד סוכר!
תופעות הלוואי החיוביות של חיים דלי סוכר
המאמר עוסק בתופעות הלוואי החיוביות של חיים דלי סוכר. הוא פורסם בניו יורק טיימס ב-4 בינואר 2019. המחבר דן כיצד סוכר יכול להזיק לבריאותנו וכיצד עלינו לנסות להפחית אותו בתזונה שלנו.
המאמר מתחיל בכך שהוא מציג לנו כמה מההשפעות השליליות שיכולות להיות לסוכר על הגוף שלנו. לאחר מכן הוא ממשיך לדבר על היתרונות הנובעים מהפחתת צריכת הסוכר, כגון שיפור בבריאות המעיים וירידה במשקל.
חיים דלי סוכר הם חיים בריאים. זה אומר שאתה לא צורך סוכר ופחמימות מזוקקות אחרות, מה שעלול להוביל לעלייה במשקל, לחץ דם גבוה וסוכרת.
זה גם עוזר לך להימנע מההשפעות השליליות של סוכר על מצב הרוח ורמות האנרגיה שלך. היתרונות של דיאטה דלת סוכר הם:
