Skip to content
Home » פסיכומטרי

פסיכומטרי

מהו מבחן פסיכומטרי?

מבחנים פסיכומטריים הם סוג של מבחן אישיות המשמש למדידת תכונות ויכולות נפשיות של האדם.

מבחנים פסיכומטריים משמשים במקום העבודה כדי להעריך את הכישורים והכישורים של מועמדים פוטנציאליים. מבחנים פסיכומטריים יכולים לשמש למטרות רבות, כגון גיוס, הערכה, בחירה או ניהול קריירה.

המבחן הפסיכומטרי נועד למדוד את תכונותיו ויכולותיו המנטליות של האדם. המבחן מורכב בדרך כלל ממספר חלקים שונים שיכולים להעריך היבטים שונים של אישיות או יכולת של אדם. חלקים אלה עשויים לכלול חשיבה מילולית, חשיבה מספרית, חשיבה מרחבית, טווח זיכרון, טווח קשב והנמקה מופשטת.

מבחן פסיכומטרי הוא סוג של הערכה פסיכולוגית המשמשת למדידת כישוריו ויכולותיו של האדם. זה יכול לשמש בדרכים רבות ושונות, למשל, על ידי מעסיק כדי להעריך את התאמתו של מישהו לעבודה או על ידי מוסד חינוכי כדי להעריך את הפוטנציאל האקדמי של מועמד.

סוג זה של מבחן ידוע גם בשם פסיכומטרי. המונח נטבע לראשונה בשנת 1906 על ידי הפסיכולוג וויליאם סטרן. הוא פיתח מבחנים לשימוש בבתי ספר, והוא רצה שם עבורם שיבהיר מה הם מודדים. הוא שילב את המילה היוונית 'נפש' שמשמעותה 'נפש' עם המילה היוונית 'מטרון' שמשמעותה 'מדידה'.

תפקידם של תאגידים בפיתוח הפסיכומטרי

מבחנים פסיכומטריים הופכים נפוצים יותר ויותר בחברה של היום. הם משמשים למדידה ולניבוי אישיות של אדם, אינטליגנציה, בריאות נפשית ועוד הרבה יותר.

השימוש במבחנים פסיכומטריים קיים כבר מאות שנים, אך רק לאחרונה השתמשו בהם תאגידים. פסיכומטרי מספקת תובנה לגבי אישיותו של הפרט, אשר ניתן להשתמש בה בתהליכי גיוס או כחלק מתוכנית רחבה יותר של מעורבות עובדים.

ההקדמה צריכה לכלול גם:

-היסטוריה קצרה על פסיכומטרי

-איך משתמשים בפסיכומטרי על ידי תאגידים

-סיכום כיצד פסיכומטרי יכול להועיל למקום העבודה

כיצד משתמשים בפסיכומטרי? מה המטרות שלהם?

פסיכומטרי הוא תהליך של מדידת תהליכים נפשיים, אישיות ותגובות רגשיות של אדם לגירויים מסוימים.

מבחנים פסיכומטריים נמצאים בשימוש נרחב במקום העבודה לצורך מיון עובדים פוטנציאליים. הם יכולים לעזור למעסיקים לקבל החלטות אובייקטיביות לגבי מי הם רוצים להעסיק.

מטרת המבחן הפסיכומטרי היא למדוד את התהליכים הנפשיים ותכונות האישיות של האדם. חלק מהמבחנים מעריכים גם תגובות רגשיות.

מבחנים פסיכומטריים משמשים למדידת התכונות הרגשיות, האינטלקטואליות והאישיות של האדם. מבחנים אלו משמשים מסיבות רבות כגון גיוס עובדים, פיתוח קריירה והערכת ביצועים.

מטרת המבחן היא להעריך את התאמתו של מועמד לתפקיד נתון או להעריך את פוטנציאל ההצלחה של אדם בארגון. מבחנים פסיכומטריים מספקים גם תובנות לגבי אישיותו, כישוריו ויכולותיו של האדם.

סוגים שונים של מבחנים פסיכולוגיים

מבחנים פסיכומטריים משמשים כדי לעזור לאנשים להבין את עצמם ואת החוזקות, החולשות וההעדפות שלהם.

ישנם סוגים שונים של מבחנים פסיכולוגיים:

– מבחני אישיות

– מבחני אינטליגנציה

– מבחני אינטליגנציה רגשית

– הערכת יכולת קוגניטיבית

מבחנים פסיכומטריים משמשים למדידת היכולות המנטליות ותכונות האישיות של האדם.

הם משמשים במגוון מסגרות, כולל מקום העבודה, בתי ספר ומכללות, הערכה קלינית ומחקר.

מבחני אישיות: הם מודדים את ההיבטים השונים של האישיות שלנו, כמו מידת היציאה שלנו או כמה אנחנו נהנים להתרועע עם אחרים.

מבחני אינטליגנציה: אלה בודקים את היכולות המנטליות שלנו – כמו הזיכרון או כישורי החשיבה שלנו – כדי לראות אם יש לנו מנת משכל בטווח התקין או מעל הממוצע.

מבחן IQ: זהו אחד מסוגי מבחן האינטליגנציה הנפוצים ביותר הניתנים בבתי ספר ובמכללות. הוא מודד חשיבה מילולית, חשיבה מספרית, יכולת מרחבית וכישורי זיכרון.

גישות תיאורטיות ומתודולוגיות בבדיקות

פסיכומטרי הוא ענף בפסיכולוגיה העוסק במדידת יכולות ותכונות מנטליות. בחלק זה, נבחן את הגישות התיאורטיות והמתודולוגיות בבדיקה.

הגישה התיאורטית בפסיכומטרי מתמקדת בעקרונות הבסיס של האינטליגנציה. זה כולל את התיאוריות שפותחו על ידי פסיכומטרים כמו צ'רלס ספירמן, לואי ת'רסטון וריימונד קאטל.

הגישה המתודולוגית בוחנת כיצד למדוד את העקרונות הללו. זה כולל הסתכלות על מבחני אינטליגנציה כגון סולם אינטליגנציה למבוגרים של Wechsler, מבחן אינטליגנציה של Stanford-Binet, מבחן מטריצות פרוגרסיביות של רייבן ומבחן Cattell Culture Fair III.

פסיכומטרי הוא חקר המדידה של יכולות ותכונות נפשיות. זה ענף של פסיכומטרי.

פסיכולוגים משתמשים במבחנים פסיכומטריים כדי למדוד אינטליגנציה, אישיות ותכונות פסיכולוגיות אחרות. הם משמשים למגוון מטרות, כולל הערכה, אבחון ומחקר.

תיאוריות וגישות למבחני פסיכולוגיה:

– תורת המבחנים הקלאסית: היא מתמקדת במהימנות ובתקפות וכן בתהליך הסטנדרטיזציה על מנת לספק מבחן סטנדרטי שניתן לערוך בכל זמן ומקום מבלי להשפיע על דיוק או תקפותו.

– תיאוריית תגובת הפריטים: היא מתמקדת באופן שבו אנשים מגיבים לפריטים במבחן על סמך רמת היכולת שלהם על מנת לספק מדידות מדויקות יותר.

– תורת המבחנים המודרנית: היא מתמקדת בהסתברות שמישהו יענה בצורה כזו או אחרת

דילוג לתוכן